Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Βιωματικά εργαστήρια για παθητικούς και ενεργητικούς καπνιστές (Δελτίο Τύπου)

Σας ενοχλεί ο καπνός του τσιγάρου αλλά ντρέπεστε να μιλήσετε; Σκέπτεστε να κόψετε το κάπνισμα αλλά δεν το έχετε ακόμη αποφασίσει; Ο Σύλλογος «Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα» Παράρτημα Χανίων, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών σε σχέση με το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, διοργανώνει στην αίθουσα Λεκτόριο (Μίνωος 31, Χανιά) δύο βιωματικά εργαστήρια ενδυνάμωσης,
  1. ένα για παθητικούς καπνιστές με τίτλο “Διεκδικώντας την ελεύθερη αναπνοή” στις 6 Μαρτίου 2018 (ώρα 18:00-20:00) και
  2. ένα για καπνιστές που επιθυμούν ή βρίσκονται σε διαδικασία διακοπής με τίτλο “Διερευνώντας τη σχέση μου με το τσιγάρο” στις 13 Μαρτίου 2018 (ώρα 18:00-20:00).

Και τα δύο εργαστήρια είναι δωρεάν, έχουν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και η εξασφάλιση θέσης γίνεται μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τη διευκολύντρια Ελένη Πατεράκη (6932 430 907). Τα εργαστήρια είναι εισαγωγικά και αυτοτελή και διερευνάται η δυνατότητα δημιουργίας αντίστοιχων ομάδων συμβουλευτικής υποστήριξης, εάν υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον.

Περιγραφή των εργαστηρίων
  • 6 Μαρτίου 2018, 18:00-20:00, “Διεκδικώντας την ελεύθερη αναπνοή” Η έμπνευση για αυτό το εργαστήρι ήρθε μετά από συζητήσεις με ανθρώπους που καθημερινά εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα, ενοχλούνται από αυτό, και δυσκολεύονται να το επικοινωνήσουν ή να βρουν έναν αποτελεσματικό τρόπο να το κάνουν. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί η ευκαιρία μέσα από βιωματικές ασκήσεις να διερευνήσουν τον τρόπο που οριοθετούνται και να ανακαλύψουν έναν δικό τους τρόπο να διεκδικούν το δικαίωμά τους στην ελεύθερη αναπνοή. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Κατοχύρωση θέσης στο 6932430907 (Ελένη Πατεράκη). Είσοδος ελεύθερη.
  • 13 Μαρτίου 2018, 18:00-20:00, “Διερευνώντας τη σχέση μου με το τσιγάρο” Το εργαστήρι απευθύνεται σε καπνιστές που σκέφτονται να διακόψουν το κάπνισμα ή είναι ήδη σε διαδικασία διακοπής. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις και μέσα σε ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ενσυναίσθησης, οι συμμετέχοντες καλούνται να διερευνήσουν τι τους συνδέει με το κάπνισμα στο εδώ και τώρα. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Κατοχύρωση θέσης στο 6932430907 (Ελένη Πατεράκη). Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες
Η διευκολύντρια Η Ελένη Πατεράκη γεννήθηκε στα Χανιά και μεγάλωσε στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε Φιλοσοφία και Κοινωνικές Επιστήμες (με έμφαση στην Ψυχολογία) στο Ρέθυμνο και εκπαιδεύτηκε στην εμψύχωση Ομάδων με τη μέθοδο της μη Κατευθυντικής Παρέμβασης στα Χανιά. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδεύτρια της ελληνικής γλώσσας σε ξένους και ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Διοργανώνει ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια για εφήβους με τίτλο “Εφηβειώνω”.

Το Παράρτημα Χανίων του Συλλόγου «Προστασία από το παθητικό κάπνισμα» ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 ως πρωτοβουλία πολιτών με στόχο την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας (καπνιστών και μη) για τις ολέθριες συνέπειες του παθητικού καπνίσματος και την δραστηριοποίηση τους για την προστασία των ομάδων που θίγονται άμεσα (παιδιά, αλλεργικοί, καρδιοπαθείς κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου